24 Temmuz 2012 Salı

Microsoft Türkiye’nin yükselişi

Önce haberi alıntılayayım:
BRIC olarak adlandırılan (Brasil- Brezilya, Russia - Rusya, India- Hindistan ve China-Çin) hızlı büyüyen ülkeleri geride bırakan Microsoft Türkiye, Microsoft içinde ikinci kez “Yılın Ülkesi” ünvanının sahibi oldu. Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, “Şampiyonluk Kupası”nı Microsoft CEO’su Steve Ballmer’ın elinden aldı.
Nisan ayında Micrososft'un Üniversitelerle Savaşı başlıklı bir yazıda Microsoft'un üniversiteleri nasıl avukatları aracılığıyla sıkıştırdığını anlatmıştım. Bu baskı işe yaramış ki "2012 Mali yılında Microsoft Türkiye yüzde 17 büyümüş". Herkesin çalıştığı şirketin durumunun daha iyi olmasını istediği gibi MS Türkiye genel müdürü de "Bu başarı hepimizin" demiş.


Yazılım konusundaki bütçe açığı için tek çözümün özgür yazılımdan geçtiğini farkettiğimizde her şey başka türlü olabilir ama ne zaman?

5 yorum:

  1. Yarım milyar dolar zarar etti ama bunda bizim katkımız olmadı demek ki. İçimiz rahat olsun. Mandayı beslemeye devam.

    YanıtlaSil
  2. Pardus un ipinin çekilmesinin meyvelerini topluyor mandasoft

    YanıtlaSil
  3. Bu gidişle daha da büyür... off offf

    YanıtlaSil
  4. Devlet kurumlarında mandasoft hayranlığı devam ediyor öde lisans parasını satınal enterprise support sen otur yan gel yat msciler devletin parasını yeyip çalışsın. Özel sektörede BSA ile iğrenç şantaj ve baskılar yapıp lisans sat. Kabahat bizde onlarda değil meydanı boş bırakırsan böyle olur işte.

    YanıtlaSil
  5. Özel sektöre baskı nasıl yapılıyor merak ettim. Özel sektör, lisans ücreti vermeden korsan kullanıyorsa her türlü baskıyı hakediyor bence. Ya parasını vereceksin, ya da özgür alternatifleri kullanacaksın. Ortası yok.

    YanıtlaSil

Ayı Dağı - Andrew Krivak

Duvar'da dünyada tek sağ kalan kadının hikayesini okuduktan sonra Ayı Dağı'nda (dünyaya her ne olduysa artık) hayatta kalan iki kişi...